Je bekijkt nu Hoe maak je een app als strava?

Hoe maak je een app als strava?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Apps
  • Bericht reacties:0 Reacties

Strava heeft in zeer korte tijd een enorme populariteit opgebouwd in de fitnesssector. Zoals ze zeggen: “Als het niet op Strava staat, is het niet gebeurd.” Dit is een prestatie op zich voor een app om te bereiken, zo is de Hardloop app als best beoordeeld op Iphone in de AppStore. In de afgelopen jaren hebben mensen verschillende hardloop apps gemaakt met als doel net zo succesvol worden als Strava. Maar hoe maak je een app als strava? Dat gaan we in dit artikel proberen uit te leggen.

Wat zijn hardloop apps en hoe werken ze?

De metingen van een sport die de gebruiker beoefent, worden bijgehouden met behulp van activity tracker-applicaties, die kunnen variëren van zwemmen tot gewoon wandelen. Gebruikers van activity trackers kunnen waardevolle inzichten verwerven die nergens anders beschikbaar zijn, en velen hebben gemeenschappen van gelijkgestemde mensen ontwikkeld. Mensen zijn geïnspireerd om beter te presteren in hun gekozen sport als gevolg van sociale integratie, waardoor ze direct kunnen concurreren met hun leeftijdsgenoten. Toepassingen voor activiteitenmonitoring zijn nu aanzienlijk krachtiger dan vroeger, dankzij een overvloed aan gadgets die vitale functies kunnen verzamelen.

Essentiele functies voor een apps als Strava

Strava stelt je in staat om een activiteit op drie manieren vast te leggen: handmatig gegevens invoeren, tijdens het hardlopen je loop opnemen met de Strava-app op je android telefoon, of gegevens synchroniseren vanaf een fitnesstracker, waarschijnlijk een GPS-horloge.

Kies het + symbool (rechtsboven op desktop, bijvoorbeeld) op beide platforms, kies dan de handmatige invoer optie. U kunt dan zoveel gegevens invullen als u weet, zoals die van een smartwatch.

Hardloop app

Selecteer de optie Record. Nadat u de nodige aanpassingen hebt gemaakt, zoals het in- of uitschakelen van de automatische pauze of audiocues, drukt u op Start. De gegevens worden geregistreerd door de GPS op uw smartphone, en zodra u klaar bent met uw workout, worden deze opgeslagen in uw activiteiten wanneer u op opslaan tikt.

Integratie met strava app

app maken apple watch

Helaas vallen de details over hoe je GPS-horloges kunt integreren buiten het bestek van deze eenvoudige uitleg. Als het echter een van de vele bekende merken is die Strava herkent, kun je je Strava-account koppelen aan je Apple Watch, dat automatisch activiteiten die erop zijn vastgelegd, synchroniseert en naar Strava verzendt. Om een individuele oefening van je apparaat op een pc te uploaden, selecteer je het plusteken en klik je vervolgens op Activiteit uploaden. Daarna zie je een lijst met bedrijven die je met je Strava-account kunt verbinden. Deze verbinding blijft bewaard in je profielinstellingen onder Mijn apps.

Welke technologieën te gebruiken

Omwille van het argument zal ik Amazon services gebruiken, zodat je hun calculator kunt gebruiken om de kosten te evalueren. Omdat dit een mobiele applicatie is, heb je de nodige infrastructuur nodig:

Infrastructuur

Dit omvat een basis om je app op te bouwen, evenals back-end hosting voor gegevensopslag en -verwerking (je zou een kant-en-klare dienst als AWS Mobile kunnen bekijken)

Zelf een app ontwikkelen met AWS mobile

Het is belangrijk op te merken dat de verwerking meer inhoudt dan alleen het renderen van de app. Als je analyses gaat uitvoeren, moet je een manier hebben om dat te doen. Je kunt gebruik maken van Amazon’s machine learning services, en je kunt ook Lambda (een serverloze service) gebruiken om on demand te verwerken met minder serverbeheer.

Accountbeheer

Gebruikers moeten hun e-mail kunnen configureren, hun abonnementsdienst kunnen beheren en eventuele wijzigingen in hun informatie kunnen aanbrengen met behulp van een tool voor accountbeheer (inclusief opzeggen, de hemel verhoede). Je zou Amazon Cognito of een vergelijkbare dienst kunnen gebruiken als een tie-in.)

Website

Gebruikers moeten toegang kunnen krijgen tot een grote website. U kunt de website gebruiken als een uitbreiding van uw web app, of u kunt de mobiele app gebruiken om alle web app functies te isoleren.

Ontwikkelingskosten

De kosten van ontwikkeling en talent zullen variëren afhankelijk van de diepte van de functies die je aan Strava wilt koppelen. Je zou vanaf nul kunnen beginnen met een framework en ervoor zorgen dat je features zijn aangepast aan je publiek en dat je geen nevenfuncties hebt die niet bij je bedrijfsdoel horen, of je zou vanaf nul kunnen beginnen met een open source-programma dat je van de grond krijgt en je een dev-basis geeft.

Conclusie: is het de moeite waard?

Samenvattend: er zullen in de toekomst nog veel meer hardloop apps als Strava komen, en de fitnessbranche zal zich in hoog tempo blijven uitbreiden. Als je een concept hebt voor een mobiele app die sport- of fitnessfans leuk zouden vinden, streef er dan naar er dit jaar een te ontwikkelen, want het wordt het jaar van de mobiele applicaties. In de fitnessbranche voorzien we veel lanceringen en een toename in het gebruik van mobiele applicaties in 2021, en het inhalen zal eenvoudiger zijn als u nu begint met het ontwikkelen van uw app.

Geef een antwoord